Харесваш ли приятелите на детето си? А, научи ли го как да ги избира?

В днешния глобален свят, човек има достъп до много ресурси, информация и комуникация с различни хора, което прави отношенията в голяма степен краткосрочни. Възможностите се увеличават непрестанно пред нас, но нашият мозък и капацитет  остават същите. Ето защо сега повече от всякога е нужно да се научим да избираме важните и полезни за нас връзки и отношения с другите. 

Отговаряйки си на въпроса: Как този човек може да ми е полезен за постигане на моите цели, започваме да отсяваме това, което е полезно за нас. Какви състояния искам да изпитам, какви емоции да преживея, кой искам да бъда, какви отношения искам да имам? Към тези въпроси ориентирани към вътрешните ни цели, добавяме такива, които са насочени към външните като: къде искам да живея, какво да работя, какво искам да подобря в света? 

В днешния свят е изключително важно да общуваме осъзнато и като си отговорим на тези въпроси, можем да вървим напред като изберем това, от което наистина имаме нужда. Важно е да се адаптираме към новите предизвикателства и реалности, да се научим да отказваме комуникация, ако тя вече не отговарят за днешният ни аз, да се разделяме с хора, които вместо да ни помагат ни пречат и да научим на това умение и децата си, за да ценят на кого дават от времето и енергията си.

Вижте повече във видеото тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *