Как да живея градивно с тийнейджър

supermama-kak-da-jiveia-gradivno-s-teeneidjur-truden-pubertet

 

Онлайн маратон, който ще ти помогне да развиеш ключови умения за ефективно общуване и съжителство с твоето дете тийнейджър.

 


| 7 седмици | 7 теми | 7 ключови умения |

  

Как да разбера, че имам нужда да подобря отношенията с детето си

 

Ако отговориш с „да“ на поне два от въпросите по-долу, значи имаш нужда да преосмислиш нагласите си. Научи се да разговаряш със своя тийнейджър. Спомни си, че майчинството е радост, а не само тревога и безпокойство. Онлайн маратонът ще ти помогне да създадеш отново градивна връзка с твоето дете.

 • Неудовлетворена ли си от общуването с тийнейджъра у дома?
 • Често ли се чувстваш в безизходица по отношение на детето си?
 • Случва ли се да се съмняваш в подхода си и да описваш предимно в черни краски своето дете?
 • Усещаш ли напрежение между тийнейджъра и братята/сестрите му?
 • Случва ли се да не знаеш как да вдъхновиш и подкрепиш детето си?
 • Притесняваш ли се, че този период е твърде труден? Струва ли ти се, че никога няма да свърши?
 • Пада ли успехът на тийнейджъра?
 • Отхвърля ли детето ти всичко, което казваш и правиш?

Не си сама! Всяка майка на дете между 7 и 17 години си задава тези въпроси и се опитва да намери решение, за да запази връзката си с него, да го мотивира да учи и да се развива.

Включи се в онлайн маратона „Как да живея градивно с тийнейджър“. Намери съветите, съмишлениците и подкрепата, от които се нуждаеш. Превърни родителството в радост и общувай пълноценно с детето си!

 

  

Как ще ми помогне участието в маратона

 

Благодарение на теоретична част, практически задачи и група за взаимопомощ, се научваш да:

 • разбираш какво е важно за твоето дете;
 • подкрепяш го, за да се превърне в човека, който иска и може да бъде;
 • създаваш и поддържаш доверие и взаимно развитие;
 • балансираш между всички свои роли, само една от които е да си родител;
 • опознаваш себе си по-добре и се приемаш точно такава, каквато си;
 • обгрижваш първо себе си, за да можеш да се погрижиш и за другите;
 • реагираш във всяка ситуация по най-добрия начин, на който си способна – с по-малко действия, повече резултат;
 • преминаваш с лекота през трудните моменти.

През трите издания на Маратона досега преминаха над 60 майки и техните семейства. Обърнах внимание на всеки индивидуално. Отговарях на въпроси. Изградихме общност. Подкрепяхме се, споделяхме реални истории, смяхме се на грешките, окуражавахме се. 


Какво казват майките за работата си с мен – Калбие, основател на СуперМама:

 

⭐⭐⭐⭐⭐ „Изключително съм благодарна, че бях част от живота на този прекрасен и вдъхновяващ Маратон за родители. За мен той се случи точно навреме, беше истински Божи дар – впечатляващо полезен, провокиращ и придвижващ напред по пътя на осъзнаване и свързаност с децата ми. Маратонът е много интелигентно и професионално създаден като структура, теми, упражнения и инструменти за саморазвитие и изграждане на нови умения. Поднесен е от Калбие с изключителен финес, с отдаденост, подкрепа и автентичност. Нейната харизма респектира и вдъхновява за действие и промяна. И промяната се случва вече в къщи – чувствам се по-осъзната, спокойна и щастлива майка, а контактът със синовете ми е на ново и вече различно ниво. Мога да препоръчам Маратона на всеки осъзнат и любящ родител. Това е процес, който топли и отключва в нас неподозирани способности и възможности! Благодаря ти от все сърце, прекрасна Калбие, продължаваме заедно напред!“

Мая

 
⭐⭐⭐⭐⭐ „Да бъда част от маратона за родители беше много полезно за мен и горещо го препоръчвам, както и всички събития, в които Калбие подкрепя родители! Маратонът беше изключително балансиран откъм лекционна част и интеракции, дискусии, примери и точност в програмата. За мен като родител беше подкрепящо, че не беше само еднократна лекция, а продължителна подкрепа с конкретни теми за седмицата, с уебинари на живо от по 1 час (и времето се спазваше:). В тях споделяхме успехите и предизвикателствата си и получавахме обратна връзка и идеи от Калбие. Даваше конкретни задания и практични инструменти по темите за седмицата и имахме време да изпробваме даденото с децата си. Радвам се, че си отделих времето за маратона и си излизам с много вдъхновение и подготвена на тийн годините на сина ми. И очаквам продължение, че да продължи взаимната подкрепа от създадената общност от родители под напътствията на Калбие!“

Теодора

 
⭐⭐⭐⭐⭐ „Като участник в маратона за родители на тийнейджъри, имах щастието да общувам с Калбие. Въпреки, че срещите ни бяха онлайн, а не на живо, съм впечатлена от умението й с топлина и фин подход да поднесе знанията и инструментите  и същевременно да звучи професионално, ангажирано с всеки един от нас и с проблемите ни с младежите, които звучат все по-ведро след нейните съвети

Мария

 
⭐⭐⭐⭐⭐ „Препоръчвам Калбие като изключителен професионалист и много деликатен човек. Това е нейното призвание като работи с голяма лекота и финес. Маратонът за родители е много полезен. Надявам се да продължи като инициатива като за бъдеще да се включат и татковци, защото за тях също може да е полезно J.“

Силвана


Защо създадох онлайн маратона за родители на тийнейджъри

 

Вярвам, че родителството е маратон – път, който извървяваш със завързани очи, доверявайки се напълно на своето дете.

От собствен опит знам, че то може да е приключение, изпълнено с радост или с  безпокойство, страх и вина. Зависи от нагласата ти, от готовността ти да си партньор на детето, а не негов господар, от способността ти да му дадеш безусловна любов.

Искам да помогна на повече родители да изградят здрава връзка със своите деца и да си върнат вкуса към живота. Затова в рамките на 7 седмици, използвайки коучинг подход, ти помагам да поставиш основите на 7 ключови умения за общуване със своето дете. Върни си усещането за удовлетворение, спокойствие и смисъл.

Включи се в маратона и усети какво е да си част от общност от щастливи майки, които искат да променят нагласата в общуването у дома. Жени, които знаят че са несъвършени. Наред е, понякога нещата да не са наред!

Почувствай се разбрана, подкрепена. Заедно споделяме трудности, окуражаваме се, хвалим се с малките си успехи. Място, където си казваме „Браво! И днес се справи добре!“.

Искам също така. маратонът да е максимално ефективен за теб и всички участници, затова местата са с ограничен брой!

 

 


| 7 седмици | 7 теми | 7 ключови умения |
Начало  >> 10.01.2022 г. <<

   

Коя съм аз

 

Калбие Ходжева – Родител и Коуч

Калбие – СуперМама

Аз съм Калбие – майка на 25 годишна дъщеря и сертифициран коуч от Ериксън Колидж Канада. Харесвам коучинг подходът, защото поставя хората на равни начала, задава въпроси вместо да налага, фокусира се върху важните неща, създава среда за взаимно развитие. Помага на децата сами да се научат да си „ловят рибата“.

 

 • Създател на сайта за родителство supermama.bg.
 • Лектор в „Академия за родители“, „Мамаландия“, „Свободата да бъдеш“ и др.
 • Консултант, който повече от 10 години помага на родителите да погледнат на взаимоотношенията с детето си от всички гледни точки, за да могат да общуват пълноценно с него и да се радват на истинска силна връзка, основана на доверие, уважение и взаимно развитие.

Кои са най-честите въпроси, с които родителите се обръщат към мен

 

Струва ти се, че отношенията с твоето дете не са чак толкова неудовлетворителни? Ако все още се колебаеш дали маратонът е за теб, виж тези въпроси. Когато ме търсят за съвет и подкрепа, родителите задават най-често тях. Ти би ли ми ги задала? Задаваш ли ги на себе си?

 • Как да се науча да разбирам детето си и да не приемам нещата лично?
 • Как да бъда толерантна към детето си?
 • Как да не се гневя и да не се чувствам като радио, което повтаря едно и също?
 • Как да се променям и да запазя контакта с децата си?
 • Как да предпазя децата си от всички опасности, които ги дебнат в пубертета?
 • Как да им помогна да се запалят с хъс по градивно хоби и да си намерят подходяща, стимулираща ги среда?
 • Как да ги мотивирам да се включват в домакинството?

Включи се в онлайн маратона, ще ти помогне да намериш отговорите, които работят за теб и твоето семейство!

 

Кои 7 ключови умения ще развиеш по време на маратона „Как да живея градивно с тийнейджър“

 

 1. Умението да превключваш от проблем към решение.
 2. Способността да изградиш и поддържаш доверие.
 3. Знанието кога да водиш, кога да следваш детето си.
 4. Навикът да се грижиш за себе си и да знаеш как да го направиш.
 5. Способността да слушаш със сърцето.
 6. Умението да питаш така, че да получиш отговор, различен от ДА/НЕ.
 7. Умението да се справиш в ситуации, които изглеждат извън контрол.

Доверие, партньорство, радост от общуването, безусловна любов – никога не е късно да ги постигнеш. Помогни на детето си, като помогнеш на себе си и промениш нагласата си към възпитанието у дома!

 

Включи се в онлайн маратона и развий 7 ключови умения за общуване и съжителство с твоето пораснало дете

 

 • Маратонът започва на 10 януари 2022 г.
 • Получаваш практическа информация и задачи по темата за седмицата всеки ден. Препоръчвам ти да изпълняваш задачите в рамките на седмицата, за да напредваш и да надграждаш плавно уменията си.
 • Включваш се когато ти е удобно, без значение къде се намираш и имаш постоянен достъп до всички материали. За мен е важно да четеш, мислиш и работиш спокойно по задачите. Ти преценяваш кога, колко, как.

По време на целия маратон си част от затворена Facebook група. Можеш да общуваш с мен и с всички останали участници, да споделяш опит, проблеми, да задаваш въпроси, да се включиш в обсъждането на реални казуси.

 

Какво и как ще се случва по време на маратона 

 

 Какво ще учим

Всяка седмица ще работим по развитието на 1 ключово умение за общуване и възпитание.

 Как ще учим

Темите и практиките ще ти представям в 7 ч. всяка сутрин под формата на постове в затворена Фейсбук група. Всеки понеделник ще качвам информация по нова тема и целите, които преследваме през съответната седмица. Вторник, сряда и четвъртък са дни за практики и упражнения. В петък обобщаваме постигнатото и проверяваме кой докъде е стигнал. Събота и неделя ще отговарям на въпроси.

Бонуси:

 • материали за сваляне;
 • 7 срещи на живо през Zoom;
 • решаване на индивидуални казуси;
 • споделена общност;
 • добавена стойност за партньора и детето (ако успееш да ги вдъхновиш да се включат в твоите практики).

 Какво трябва да направиш ти

 Отделяй по 20 минути всеки ден, за да правиш упражнения, да коментираш, да споделяш трудностите, които срещаш, да задаваш въпроси. Бъди активна, за да вземеш максимума от маратона. Споделяй своите победи, всеки прогрес, така, както споделяш тревогите. Тук сме, за да се подкрепяме, окуражаваме и вдъхновяваме.

Адаптирай всяко от упражненията към казусите у дома.

 Ще надграждаме уменията стъпка по стъпка, за да имаш в края на маратона пълна раничка с инструменти, които да ползваш в трудни ситуации.

Нито един инструмент, подход или система не са задължителни и подходящи за всеки и всяка ситуация. Но! Има универсални умения, които са важни за добрите взаимоотношения като:

 • пълноценно присъствие и участие, когато разговаряш с детето си,
 • внимателно слушане,
 • задаване на отворени въпроси,
 • даване на развиваща обратна връзка,
 • готовност да подкрепиш детето да развива увереност и самостоятелност.

 Кога да очакваш резултати

Резултатите, които постигаш зависят от твоето постоянство и дисциплина. А също и от нагласата ти. През първата седмица ще говорим специално за нея. Постарай се тогава да поставиш стабилни основи, които да надграждаш. Прилагай всеки ден наученото. За някои неща ще усетиш промяната по-бързо, за други е нужно повече време. Най-важното е, че ти избираш накъде да гледаш – към това, което се подобрява или към това, което все още не е наред.

Общуването ти с детето ще става по-леко и ще ти е все по-радостно в неговата компания. Готова ли си?

 

Запиши се, местата са ограничени!
Следващото издание ще стартира на 10.01.2022 г. 

  

Как ще разбера, че съм на прав път и наученото по време на маратона има ефект

 

 • Когато усещането за тревога и тежест, страхът, че трябва да се изправиш отново пред детето си и да воюваш с него, започнат да се стопяват, ще знаеш, че си поела в правилната посока.
 • Помни, че създаването на здрава връзка с детето ти е процес. Изисква последователност и постоянство. Прощавай си грешките и продължавай да прилагаш наученото. Важното е да останеш свързана с детето си по начин, който ще му помогне да се чувства прието и обичано.

Успяваш, когато очите на детето ти се усмихват! Това е най-верният критерий, че съумяваш да му дадеш безусловната любов и доверието, от които има нужда, за да израства и да следва своя път.

  

Каква е цената за участие

 

 • Цена за участие: 190 лв.
 • Пакет „Участие в маратона + индивидуална консултация“: 270 лв.
 • Пакет „Участие в маратона + 6 индивидуални консултации“: 650 лв.

Всяка една от опциите можеш да платиш на 2 вноски – преди старта на Маратона и в началото на 2-я месец.

 

В рамките на 7 дни можеш да се откажеш от Маратона. Сигурно, гарантирано, спокойно. Действай, направи практиките и ако решиш, че искаш да се откажеш, ще ти върна 100 % инвестицията без да задавам въпроси!

 

Направи промяна > Запиши се СЕГА!
Следващото издание ще стартира на 10.01.2022 г. При ранно записване ще има бонуси!

 

Очаквам те!

 

♥ Калбие ♥