podrejdane-staia-tineidgur-super-mama

3 ИДЕИ КАК ДА НАКАРАМЕ ДЕТЕТО ДА СИ ПОДРЕЖДА СТАЯТА

Всеки родител се е изправял пред предизвикателството да накара детето да си подрежда играчките, или да си подрежда стаята. Споделям 3 начина как да направим този процес да се случва по-лесно.

1. Музика

Едно семейство, което имаше проблем с разхвърляна стая и дом, реши това предизвикателство  по следния начин – вечер преди заспиване те решават, че всеки ще си пуска любима песничка и ще подреждат в рамките на 5 минути. И спира мрънкането и карането, че у нас вечер е разхвърляно.

podrejdane-staia-tineidgur-super-mama

 

2. Без критика

Децата възприемат повече когато се чувстват свързани, тогава са отворени да ни чуят. Но ако имат усещането, че някой ги критикува и се опитва да ги поправи, те се затварят и със сигурност няма да ни чуят. Вместо това използвайте щедро похвали. Като хвалим и благодарим за конкретни неща, не по принцип.

3. Тон на гласа

Децата първо сканират тона на гласа ни и ако той е назидателен, агресивен, ако сме повишили глас, те се чувстват застрашени и се затварят към нас и са готови да се защитават и отбраняват. Много често децата не изпълняват дадена задача заради тона на гласа ни. Когато го осъзнаем и забележим с какъв тон му говорим, тогава те са отворени за това, което им казваме. Тонът на гласа може да е приятелски, игрив, спокоен и закачлив. Обърнете внимание тази седмица когато общувате с детето какви видове тон на гласа използвате.

Ако имаш нужда да подобриш общуването си с детето и искаш да си осъзнат родител се включи в онлайн курса „Как да живея градивно с тийнейджър“. Следващото издание ще започне на 10.01.2022 г. С негова помощ ще се научиш как да възпиташ отговорен, любопитен, целеустремен възрастен.

 ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

⇒ Помощ: Имам тийнейджър вкъщи 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *