Как да развием здравословни амбиции в дъщерите си?

На какво играе вашето малко момиченце? Всички тези момичешки игри – на кукли, гримове или готвене, задават вярванията, които ръководят живота им в бъдеще. Ето защо още от ранна възраст е добре да разширявате темите и активностите на детето си, за да не ограничите дъщерите си в модела – твоята територия са само децата и дома. В повечето случаи приказките, които четем на децата си, като: Спящата красавица, Пепеляшка и други, учат момичетата ни, че трябва да чакат принца да дойде и да ги спаси, че някой друг е длъжен да направи нещо за тях, за да бъдат щастливи. 

А как действат родителите на успешните жени? 

Насърчават и подкрепят децата си! Макар да е по-лесно е да критикуваме и да виждаме недостатъци, не е ли по-добре да признаем силните страни на жените в рода ни, да говорим за тях и така собствените ни деца да се гордеят, че те самите притежават частица от тях и са продължение на жените в това семейство. Бъдете добрия пример, който искате да видите в своето момиче. Разкажете му за своите трудности и идеи, и как вие се справяте с тях. 

Също така покажете на детето си чудесата и красотата на света, като им дадете възможност да се докоснат до природата и забележителности, каквито има много в България. Дайте възможност да опитват различни дейности и активности: да яздят кон, да участва в кулинарен клуб, да се среща с различни хора, които по интересен начин да им разкажат за професиите си, разширете техния кръгозор през формата на игри и положителни емоции. 

Важно е да не подценявате дъщерите си с думи като: „още си малка“ или „ти си момиче, това не е за теб“.

Бъдете внимателни с думите, които използвате и научете още интересни идеи от мен във видеото тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *