Как да се справяме по-лесно с бърнаут?

Всеки от нас има 6 типа личностни характеристики, които се създават през първите 6 години от живота ни.Те имат своята последователност и се изявяват  в начина, по който ние възприемаме света около нас. Фокуса ни днес е как да ползваме тези личностните характеристики, за да се справяме по-добре със стреса в ежедневието си.

Сам по себе си стреса не причинява бърнаут, а нашата не способност да се подкрепим, когато усетим тази нужда. Истината е, че никой не ни учи как да се справим с прегарянето, а тези които се справят най-добре в работата си, всъщност са изложени на най-висок риск от бърнаут, защото упражняват натиск сами върху себе си. 

Намирането на баланс е само в нашите ръце и всеки сам трябва да развие вътрешна гъвкавост и съзнателно да развие механизъм за справяне, защото единствено нашето умение да реагираме на стресови ситуации е това, върху което реално имаме контрол. 

Как личностните характеристики могат да ни помогнат да се справяме по-лесно с бърнаут, можете да научите във видеото тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *