„За Родителството…“ в Галерия МИТКОВ

Преди няколко дни отбелязахме Деня на Народните Будители – кой с пост на фейсбук страницата си, кой с благодарност към учителите си, кой с тиква…

А какво всъщност означава да сме будни? Да виждаме не само с очите, а и със сърцето. Да сме отворени не само за единомислие, но и за тези, които имат по-различен поглед към света и предизвикателствата му.

За мен да съм будна означава да съм отворена, активна, разбираща, но и търсеща решения вместо проблеми.

Каня те на едно истински будно събитие, посветено на решенията в мисията Родителство!

„Родителството – от трудности към решения“

10 ноември, 18.30
ул, Съборна 7, Галерия МИКТОВ
Никой не ни учи как да сме родители. Много от методите, които сме копирали от родителите си, не работят.

В ежедневните си разговори с децата много често се увличаме да ги съветваме и да им даваме насоки как да се справят с различни неприятности или да постигат нещо желано. Уверени сме, че житейският ни опит ни дава право и сила да даваме съвети и готови решения.

Но съветите не работят. И всеки ден не работят все повече и повече. Децата спират да ги чуват и ежедневните разговори стават истинско мъчение. Вместо това, ако заменим готовите отговори със силни въпроси, започваме да чуваме какво мислят и изпитват децата. Силните въпроси са тези, които развиват мисленето, подкрепят детето да взема самостоятелни решения и развиват неговия потенциал.

Като използваме силни въпроси, променяме и резултата от разговорите, които водим с тях.

По време на семинара, съм подготвила и практическо преживяване, чрез което всеки сам да направи своите изводи и как може да премести фокуса си от трудностите към решенията.

Очаквам те на 10 ноември от 18.30 в Mitkov Academy of Science and Art – MASA!
Подробности за събитието и условия за записване ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *